Een beheerder op je account kan gebruikers rechtstreeks toevoegen, zonder contact op te nemen met support.
- Open in Dockflow Instellingen (linksonder) en kies Organisatie.
- Klik in de gebruikerslijst op de ±knop om een gebruiker toe te voegen.
- Vul het e-mailadres, de voornaam, de achternaam en de rol in. Het e-mailadres wordt gebruikt om in te loggen, dus gebruik het eigen werkadres van de collega en geen gedeelde mailbox.
- Kies de rol:
- Gebruiker: werkt aan de zendingen die met hen zijn gedeeld.
- Viewer: alleen-lezen. Kan dashboards, zendingsdetails en de takenlijst van Action Center zien, naar Excel exporteren en persoonlijke weergaven opslaan, maar kan taken, zendingen of partners niet wijzigen.
- Beheerder: kan ook gebruikers, partners en instellingen beheren.
- Laat de optie voor welkomstmail aan staan en sla op.
De collega ontvangt een e-mail met een inloglink. Door de link te openen wordt de collega ingelogd, en daarna kan diegene desgewenst een wachtwoord instellen.
Goed om te weten:
- Eén e-mailadres kan maar bij één Dockflow-account horen. Als het adres al op een ander account wordt gebruikt, zie de hulppagina ‘Who can see what’ voor de opties (inloggen als gerelateerd account, of zendingen als partner delen).
- Als nog niemand op je account gebruikers kan toevoegen, vraag support dan om één persoon eenmalig de rol Organisatiebeheerder te geven. Daarna is het toevoegen van gebruikers selfservice.
- Externe bedrijven zoals klanten, leveranciers of expediteurs moeten normaal gesproken als partner aan de relevante zendingen worden toegevoegd, niet als gebruikers op je account.
Voorbeeld
Een nieuwe planner moet zendingen kunnen volgen maar niets kunnen wijzigen. Voeg het eigen werkadres van de planner toe, kies Viewer en laat de welkomstmail aan staan. De planner opent de link en kan direct dashboards lezen en naar Excel exporteren. Als de planner later aan taken moet werken, kan een beheerder de rol wijzigen in Gebruiker. Een planner bij je expediteur is anders: voeg dat bedrijf als partner toe aan de relevante zendingen, en voeg de persoon niet als gebruiker toe aan je account.